Semestr 1
Semestr studiów 1 |
|||||||
Lp. |
Nazwa przedmiotu |
ECTS |
Łączny wymiar godzin zajęć |
w tym: |
|||
|
|
ćwiczenia |
|||||
wykłady |
seminaria |
audytoryjne |
specjalistyczne* |
||||
1 |
Roślinne surowce lecznicze 1 |
2 |
15 |
5 |
|
|
10 |
2 |
Logistyka produktów roślinnych |
1 |
9 |
6 |
|
3 |
|
3 |
Elementy anatomii i fizjologii człowieka |
1,5 |
12 |
12 |
|
|
|
4 |
Wybrane zagadnienia z dietetyki |
1,5 |
18 |
9 |
|
|
9 |
5 |
Prowadzenie sklepu internetowego |
1,5 |
9 |
3 |
|
|
6 |
6 |
Marketing produktów ziołowych |
1 |
6 |
3 |
|
3 |
|
7 |
Prawo farmaceutyczne |
1 |
5 |
5 |
|
|
|
8 |
1 |
6 |
3 |
|
|
3 |
|
9 |
Produkty pszczele w ziołolecznictwie |
1 |
6 |
3 |
|
|
3 |
10 |
Roślinne surowce kosmetyczne |
1,5 |
14 |
5 |
|
|
9 |
A |
Razem w semestrze |
13 |
100 |
54 |
|
6 |
40 |
Semestr 2
Semestr studiów 2 |
|
|||||||
Lp. |
Nazwa przedmiotu |
ECTS |
Łączny wymiar godzin zajęć |
w tym: |
|
|||
|
|
ćwiczenia |
|
|||||
wykłady |
seminaria |
audytoryjne |
specjalistyczne* |
|||||
1 |
Roślinne surowce lecznicze 2 |
2 |
15 |
5 |
|
|
10 |
|
2 |
Pozyskiwanie ziół ze stanowisk naturalnych |
1 |
4 |
4 |
|
|
|
|
3 |
Utrwalanie, przetwórstwo i przechowywanie surowców roślinnych |
1,5 |
15 |
6 |
|
|
9 |
|
4 |
Wybrane zagadnienia z farmakologii |
1,5 |
9 |
9 |
|
|
|
|
5 |
Choroby i szkodniki surowców zielarskich |
1,5 |
6 |
3 |
|
|
3 |
|
6 |
Oznaczanie bioaktywnych składników roślinnych |
2 |
12 |
|
|
|
12 |
|
7 |
Makroskopowa i mikroskopowa ocena surowców |
1,5 |
9 |
3 |
|
|
6 |
|
8 |
Opracowanie i dobór receptur ziołowych |
1,5 |
6 |
|
|
|
6 |
|
9 |
Praktikum z przetwarzania i obrotu ziołami |
2 |
9 |
|
|
|
9 |
|
10 |
Zioła w żywieniu i suplementach diety |
2,5 |
12 |
6 |
|
|
6 |
|
B |
Razem w semestrze |
17 |
97 |
36 |
|
0 |
61 |
|
C |
Razem w semestrach 1 i 2 (A+B) |
30 |
197 |
90 |
|
6 |
101 |